latinica  ћирилица
20/07/2021 |  11:31 ⇒ 12:16 | Autor: RTRS

Organizovana vakcinacija za autoprevoznike (VIDEO)

U Banjaluci je danas organizovana vakcinacija za sve autoprevoznike, lokalne i međunarodne. U cilju bezbjednosti putnika i radnika u javnom prevozu organizovana je vakcinacija. Radnici zadovoljni.
Kolektivna vakcinacija radnika Autoprevoza - Foto: RTRS
Kolektivna vakcinacija radnika AutoprevozaFoto: RTRS

Direktor Autoprevoza Dejan Mijić rekao je kako je do sada vakcinisano oko 70 odsto radnika. Očekuje da će do početka školske godine taj broj biti blizu 100 odsto .

- Cilj nam je da u novu školsku godinu uđemo sa zdravim vozačima i da se spriječi bilo kakva opasnost od zaraze radnika  - rekao je Dejan Mijić direktor kompanije Autoprevoz.

Nemanja Buha direktor firme Neo Bas kaže da je ova vakcinacija veoma korisna posebno za firme koje rade u inostranstvu, jer je dodaje za očekivati novo pooštravanje mjera u Evropskoj Uniji.

U kompaniji Pavlović Turs do sada je vakcinisano oko 30 odsto zaposlenih.

- Pozivam i sve ostale koji se nisu vakcinisali da to urade , jer krenula je vakcinacija bez najava i mislim da će i ostali radnici pristupiti vakcinisanju kad vide da smo se mi odazvali u velikom broju - naveo je Radenko Pavlović iz Kompanije Pavlović Turs.

Republika Srpska je u skladu sa svojim kapacitetima pomogla autoprevoznicima plativši doprinose od marta prošle do aprila ove godine u iznosu od 7, 5 miliona maraka .

- Јa želim da pozovem građane i da se zahvalim onima koji prepoznaju odgovornost i obavezu da imunizacijom stvore preduslove da smanjmo širenje ovog virusa i da odgovorimo izazovima koji su pred nama - istakao je Nedeljko Ćorić ministar saobraćaja i veza u vladi Republike Srpske. 

Iz Unije poslodavaca očekuju da će se imunizaciji odazvati svi zaposleni u javnom prevozu, čime će se uveliko poboljšana usluga i sigurnost putnika.