latinica  ћирилица
20/07/2021 |  11:55 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

U četvrtak humanitarni bazar za sedmomjesečnog Boška Gugletu

U Banjaluci će u četvrtak, 22. jula, biti održan humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za sedmomjesečnog Boška Gugletu iz Srbije, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i za čije je liječenje potrebno 2,5 miliona evra.
Pomozimo Bošku - Foto: RTRS
Pomozimo BoškuFoto: RTRS

Bazar će biti održan na Trgu Krajine od 17.00 do 22.00 časa, najavljeno je iz neformalne Fejsbuk grupe Humanitarni bazar RS, koja je i organizator.

Јedan od organizatora Nikolina Grbić Pavlović rekla je Srni da je na Trgu Krajine u subotu, 17. jula, sve bilo pripremljeno za humanitarni bazar, ali da je uslijedilo nevrijeme koje je prekinulo ovu akciju, koja je prolongirana za 22. jul.

Ona je istakla da su građani u subotu, 17. jula pokazali da su zainteresovani da nešto kupe na humaniratnom bazaru i pomognu u Boškovom liječenju, te da je za jedan čas sakupljeno 840 KM.

Prvi humanitarni bazar u Republici Srpskoj održan je 31. oktobra 2020. godine u Banjaluci na platou Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu, kada je prikupljan novac za djevojčicu Minju Matić koja boluje od iste bolesti, kao i Boško.

Za malo više od mjesec dana u Republici Srpskoj je održano više od 30 bazara na kojima je prikupljeno više od 222.000 KM za liječenje djevojčice Minje, koja je početkom godine primila skupi lijek i dobro se oporavlja.

Za dječaka Boška Gugletu tokom jula aktivan je i M:tel humanitarni broj 1432.