latinica  ћирилица
20/07/2021 |  14:09 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Lučić-Carević: Podići saradnju na viši nivo

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić razgovarao je danas u Budvi sa predsjednikom opštine Budva Markom Carevićem o saradnji u svim segmentima društva i jačanju saradnje ove lokalne zajednice sa opštinama u Republici Srpskoj.
Miloš Lučić - Foto: RTRS
Miloš LučićFoto: RTRS

Opština Budva već se pobratimila sa nekoliko lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, a u planu su i nova bratimljenja.

- Sa Crnom Gorom nas veže mnogo toga - saglasni su Lučić i Carević, i ovom prilikom su se dogovorili da zajedno rade na unapređenju i jačanju veza sa Republikom Srpskom jer s obje strane postoji i želja i obaveza da se saradnja digne na najveći nivo, između ostalog, u oblasti privrede, sporta, kulture ali i drugih oblasti, a na za dobrobit svih građana.

Lučić i Carević su tokom razgovora sa zadovoljstvom konstatovali da je u opštini Budva kroz program RSP-a riješeno pitanje izbjeglica iz Bosne i Hercegovine.

Ove dvije zemlje takođe imaju saradnju vezanu za implementaciju Rezolucije 1325 - žene, mir i sigurnost, gdje zajedno rade u koordinacionom tijelu koje je zaduženo za sprovođenje ove rezolucije.

Kada su u pitanju prava nacionalnih manjina naglašeno je da je neophodno tješnje sarađivati kako bi se unaprijedili procesi kada je u pitanju položaj Crnogoraca u BiH.