latinica  ћирилица
20/07/2021 |  15:17 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

U Alumini počela masovna vakcinacija radnika (VIDEO)

U zvorničkoj kompaniji Alumina počela je masovna vakcinacija zaposlenih radnika protiv virusa korona. U naredna dva dana više od 200 radnika primiće prvu dozu Fajzera, Sinofarma ili Sputnjika. Nadležni iz Higijensko-epidemiološke službe poručili su da vakcina ima dovoljno.
Zvornik, Radovan Višković - posjeta punktu za vakcinaciju - Foto: SRNA
Zvornik, Radovan Višković - posjeta punktu za vakcinacijuFoto: SRNA

Među prvima vakcinu su primili Predrag Perić i Јevrem Spasojević. Odgovornost je godinama sastavni dio njihovog posla, a ovim činom, kažu, ponovo su je iskazali.

- Generalno gledam na vakcinaciju pozitivno i treba svi da se vakcinišu. U porodici imam već vakcinisanih, tako nemam nikakvih problema - rekao je Perić.

-  Hvala i firmi što je organizovala. Uglavnom dobro je. Trebalo bi u što većem broju da se izađe, da budemo manje bolesni, otporni - naveo je Spasojević.

Organizovanoj vakcinaciji radnika najveće zvorničke kompanije prisustvovao je i premijer Srpske Radovan Višković.

- Republika Srpska u ovom momentu ima dovoljan broj vakcina. Јa koristim priliku i danas da pozovem sve građane Republike Srpske, sve zaposlene, sve ljude koji žele da se vakcinišu da to i urade - istakao je Višković.

Prema zvaničnim podacima Higijensko-epidemiološke službe na području Zvornika vakcinisano je tek 5,5 odsto stanovnika.

- Nije to broj, obuhvat vakcine kojim se možemo pohvaliti, to je 5,5 odsto. Јa opet kažem mislim da je i to razlog što je i opština Zvornik prema granici sa Srbijom i što sigurno je veliki broj naših sugrađana vakcinisan u Srbiji - dodala je načelnica Higijensko-epidemiološke službe Zvornik dr Cvijeta Vasić Ostojić.

Menadžment Alumine je donio odluku da sa 100 maraka stimuliše sve radnike koji se odluče vakcinisati, jer, kako kažu, interes svih interesa je da se pobijedi pošast zvana virus korona.