latinica  ћирилица
20/07/2021 |  15:19 ⇒ 15:26 | Autor: RTRS

Višković: Povoljnu epidemiološku situaciju iskoristiti za vakcinaciju (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je danas građane Republike Srpske da iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i vakcinišu se, jer je potrebno da se vakciniše maksimalan broj ljudi u Srpskoj kako bi što spremnije dočekali, eventualno, neki nadolazeći četvrti talas virusa, o kojem se već govori u struci i medijima
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je u Zvorniku ponovio da je prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i medicinske struke vakcinacija jedini lijek protiv virusa korona.

- Da bi zaštitili sebe, svoje porodice, radne kolege, radno mjesto i ekonomiju treba da iskoristimo svoje pravo i da se svi vakcinišemo - rekao je Višković.

Ističući da u Srpskoj u ovom momentu ima dovoljan broja vakcina, Višković je pozvao sve građane Republike Srpske, sve zaposlene, sve ljude koji žele da se vakcinišu, da to urade radi svog i zdravlja drugih.

Višković je naglasio da se eventualni nadolazeći četvrti talas virusa, može dočekati spremno samo ako se vakciniše što veći broj ljudi.

Višković je naveo da se širom Republike Srpske organizovano omogućava vakcinacija radnicima u njihovim proizvodnim pogonima, gdje dolaze zdravstveni radnici sa svom logistikom.