latinica  ћирилица
20/07/2021 |  17:36 ⇒ 21/07/2021 | 07:30 | Autor: RTRS

Reagovanja srpskih predstavnika na poruke mržnje Bakira Izetbegovića (VIDEO)

Bakir Izetbegović i na Bajram sije mržnju prema Srbima. Ovaj put optužujući ih za navodni genocid u Krajini. P oruke mržnje koje je poslao Izetbegović Srbima su opomena kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg – one su napad na Dejton i mir u BiH poručili su srpski predstavnici u PD PS BiH.
Republika Srpska (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Ni veliki muslimanski praznik nije spriječio bošnjačke političare da šire mržnju prema srpskom narodu. Lider SDA Bakir Izetbegović i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na kolektivnoj dženazi u Kozarcu su izjavili da je kompletan političi, intelektualni i vjerski vrh srpskog naroda izvršio genocid i agresiju na BiH.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić ocijenio je da lider SDA Bakir Izetbegović i rukovodstvo Federacije BiH moraju da osude strašne zločine koji su počinjeni nad Srbima u proteklom ratu, ukoliko žele da govore o suživotu i pomirenju.

- Klasičnim izjavama koje dolaze iz FBiH, a prevashodno od samog Izetbegovića, cijeli srpski narod s obje strene Drine žele da okarakterišu kao agresorski i genocidni, pod mantrom navodnog suživota i pomirenja - rekao je Kojić Srni.

Poruke mržnje koje je danas poslao Izetbegović Srbima su opomena kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg, poručila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Brusać.

Bursaćeva je ukazala da je Izetbegović danas napao i osnovni postulat Dejtonskog sporazuma koji govori o tragičnom sukobu u regionu, a kako je navela, napad na Dejton je napad na mir u BiH.

Delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Lazar Prodanović izjavio je Srni da u izjavi ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o "srpskom svijetu" nije vidio poziv na prekrajanje granica niti ona na to liči, te da su reagovanja Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića i Željka Komšića nepotrebno dizanje bure i to na Bajram, veliki praznik muslimana.

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović današnjim ostrašćenim riječima i zastrašujućim porukama ne daje nikakvu šansu za pomirenje, niti zajednički život na ovim prostorima.

- Poslije ovoga što je danas rekao, BiH nema budućnosti - upozorila je Majkićeva u izjavi za Srnu.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je da su bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i lider SDA Bakir Izetbegović današnjim političkim izjavama nepotrebno na veliki vjerski praznik Kurban-bajram demonstrirali mržnju prema srpskom narodu.

- Bilo bi mi draže da su praznik, uz čestitke koje su svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti uputili najviši predstavnici Srba u Republici Srpskoj i BiH, proveli kako dolikuje - rekao je Stevandić.

Političko Sarajevo personifikovano nosiocima vlasti očigledno i dalje živi u dubokoj prošlosti devedesetih godina i eksponira ratnohuškačku politiku od situacije do situacije, izjavio je Srni član Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske Mihajlo Parađina.

Reagujući na današnje poruke čelnika SDA u Prijedoru /Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića/, Parađina je naveo da su oni i dalje duboko zaglibljeni u ratnohuškačko blato iz kojeg nikako da izađu, zbog čega BiH danas nema šansi ni u evropskim integracijama.

Predsjednik "Ilidžanskog borca" Goran Šehovac poručio je da su bivši i sadašnji političari Alija Izetbegović, Željko Komšić, Šefik Džaferović i Bakir Izetbegović sami krivi što je BiH ovakva država, da oni najmanje prave pravnu državu od BiH, nego čine sve da se ova zemlja raspadne.

Izvor: RTRS/SRNA