latinica  ћирилица
20/07/2021 |  19:15 ⇒ 21/07/2021 | 07:17 | Autor: RTRS

Širom Srpske masovna vakcinacija (VIDEO)

Masovna vakcinacija u velikom privrednim kolektivima u Republici Srpskoj. Tako je danas počela i vakcinacija u zvorničkoj Alumini, a u banjalučkom Autoprevozu skoro da je završena. Sutra nastavak vakcinacije bez zakazivanja u Domovima zdravlja.
Masovna vakcnacija - Foto: RTRS
Masovna vakcnacijaFoto: RTRS

Veliki odziv radnika kompanije Alumina za vakcinaciju. Mogli su da biraju – Fajzer, Sinofarm ili Sputnjik. Danas je vakcinisano oko 130, a sutra će 80 zaposlenih primiti vakcinu.

- Podršku radnicima koji se vakcinišu, ali i cjelokupnom procesu vakcinacije dao je i premijer Radovan Višković. Pozvao je građane da iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i vakcinišu se. Republika Srpska nabavila je dovoljan broj vakcina.

- Da bi zaštitili sebe, svoje porodice, radne kolege, radno mjesto i ekonomiju treba da iskoristimo svoje pravo i da se svi vakcinišemo - rekao je Višković

Višković je u Zvorniku ponovio da je prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i medicinske struke vakcinacija jedini lijek protiv virusa korona.

A u banjalučkom preduzeću Autoprevoz do sada je vakcinisano 70 odsto radnika-danas 120. Cilj je potpuna imunizacija prevoznika do početka školske godine.

- Cilj nam je da u novu školsku godinu uđemo sa zdravim vozačima i da se spreči bilo kakva opasnost od transfera bolesti u našim vozilima - naglasio je Dejan Mijić, direktor kompanije Autoprevoz.

Veći broj vakcinisanih očekuje se u Banjaluci. Dnevni obuhvat vakcinacisanih trenutno je hiljadu i po lica. U Domu zdravlja obećavaju -broj će biti povećan na dvije hiljade.

- Sutra nam je od 14.00 časova otvoreni dan za Sputnjik 1, a naredna tri dana četvrtak, petak i subota Sinofarm - rekla je Mirela Kasabašić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Banjaluka.

U Domu zdravlja u Trebinju, naredna dva dana biće vakcinisano više od hiljadu građana koji su prijavljeni timovima porodične medicine.

U Prijedoru i Doboju građani će sutra od 8 do 19 časova biti vakcinisani Sinofarmom i Astra Zenekom.Na revakcinaciju Sputnjika se još čeka.

- Moram isto da iskoristim priliku da obavijestim građane Prijedora, koji su sutra trebali da imaju revakcinaciju Sputnjik vakcinom, da nje neće biti da će biti obaviješteni kada druga doza revakcinacije dođe u Prijedor - rekla je Dijana Đerić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Prijedor.

A iz Unije studenata najljavnjuju da će vakcinacija studenata biti organizovana u avgustu. Mobilni timovi biće raspoređeni u svim opštinama u Srpskoj.