latinica  ћирилица
21/07/2021 |  11:18 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

U Srpskoj nastavljena masovna vakcinacija (FOTO/VIDEO)

Masovna vakcinacija nastavlja se u Republici Srpskoj. U Banjaluci bez zakazivanja, vakcinacija prvom dozom Sputnjika. U Trebinju danas i sutra, trebalo bi da bude vakcinisano oko 1.140 građana - vakcinama Sinofarm i Fajzer.
Vakcinacija - Foto: RTRS
VakcinacijaFoto: RTRS

Svi Prijedorčani bez zakazivanja mogu se vakcinisati Sinofarmom i Astra Zenekom.

U Institutu za javno zdravstvo danas vakcinisana i posljednja grupa radnika Јavnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske.

Direktor Autoputeva Dušan Topić istakao je da je ovo preduzeće tokom cijele pandemije strogo poštovalo preporučene mjere, kako bi zaštitilo sve radnike, prije svega one na naplatnim kućicama, koji su u stalnom kontaktu sa vozačima.

U Banjaluci nastavljena vakcinacija u bankarskom sektoru. Danas su se vakcinisali radnici "Nove banke", ali i svi zainteresovani klijenati ove banke.

Ministarka finansija Zora Vidović izjavila je da je cilj Vlade da do kraja avgusta svi stanovnici Republike Srpske budu vakcinisani protiv virusa korona.

Vidovićeva je danas razgovarala sa rukovodstvom Nove banke, u čijim prostorijama je na lokaciji poslovne zone "Incel" u Banjaluci počela imunizacija, a vakcinu bi trebalo da primi 100 radnika banke i njihovih klijenata.

Kako bi što sigurnije ušli u novu školsku godinu, masovna vakcinacija svih prosvjetnih radnika. Velika zainteresovanst učitelja, nastavnika, profesora!

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je vakcinacija svih prosvjetnih radnika važna aktivnost za resorno ministarstvo kako bi zajednički spremno dočekali novu školsku godinu.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Јela Aćimović rekla je da je od velikog značaja da se što više građana prijavi na vakcinaciju, jer se Srpska trenutno nalazi u stabilnoj epidemiološkoj situaciji.

Stručnjaci još jednom ističu, masovna vakcinacija je jedino oružje u borbi protiv virusa korona.

Povodom dezinformacija o procesu nabavke vakcina protiv Kovida-19, koje isključivo u svrhu vlastite političke promocije plasiraju pojedinci iz opozicije, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obavještava javnost da je riječ o nastavku kampanje svjesnog i nedopustivog urušavanja procesa vakcinacije u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Srpske.

Iz Ministarstva zdravlja još jednom pozivaju zaposlene u zdravstvenom sistemu u Srpskoj da se što prije aktivno uključe u proces vakcinacije i promocije vakcinacije protiv Kovida-19 i na taj način daju svoj doprinos zaštiti zdravlja stanovništva.