latinica  ћирилица
21/07/2021 |  13:02 | Autor: vijesti.me

Perović: Nema smjena, kazni i suđenja

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je da je smijenjen sa te pozicije.
Gojko Perović (foto: istokrs.com) -
Gojko Perović (foto: istokrs.com)

Pojedini mediji objavio je danas da je Perovića smijenila Beogradska patrijaršija, dok su drugi objavili da ga je smijenio mitropolit Јoanikije.

- Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba - rekao je Perović.

Perović je istakao da ne zna čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada.

- Sve što radimo, radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: "Neka nam je svima Bog na pomoći" - izjavio je Perović, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Perović je, između ostalog, rekao da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.