latinica  ћирилица
21/07/2021 |  13:21 ⇒ 13:26 | Autor: SRNA

Vulin: Dunović govori o Srpskoj ono što mu SDA kaže

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da mu je žao što potpredsjednik FBiH Milan Dunović govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže.
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba)

Povodom Dunovićeve izjave da Vulinu "nije jasno da Republika Srpska nije i ne može biti država", ministar unutrašnjih poslova Srbije ističe da mu je još više žao što Dunović funkciju potpredsjednika FBiH ne koristi tako što pomaže Srbima u tom entitetu.

- Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio - istakao je Vulin.

Vulin ocjenjuje da ima istoričara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Istina, za to je morao da se poturči i napusti vjeru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promeni vjeru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj kao da jeste - dodao je Vulin.

Dunović je u svom saopštenju pozvao Vulina da BiH "ostavi na miru" i ocijenio "zabrinjavajućim" što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije "danima upućuje opasne izjave spram BiH, te da "spominjanje `srpskog svijeta` nije ništa drugo nego priča o "velikoj Srbiji".