latinica  ћирилица
21/07/2021 |  14:17 ⇒ 16:32 | Autor: SRNA

Predsjednica Srpske pozvala građane da se vakcinišu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je danas građane da se vakcinišu, ističući da je Vlada obezbijedila značajne količine vakcina.
Prijedor-vakcinacija - Foto: RTRS
Prijedor-vakcinacijaFoto: RTRS

- Nemamo nikakav problem kad je u pitanju količina vakcina koja je na raspolaganju građanima u Srpskoj, zaista ih ima i građani mogu da biraju. Ovo je možda pravo vrijeme za vakcinaciju, kada su brojevi zaraženih na najnižem nivou u posljednjih godinu ili godinu i po dana - rekla je Cvijanović novinarima u Mrkonjić Gradu.

Cvijanović je istakla da je raduje što je Vlada upornim radom i činjenjem od početka krize sa kovidom 19 vodila računa o svemu vezanom za zdravstveni sektor.

- To je još značajnije ako znamo da se Vlada uporedo s tim uspješno nosila sa problemima kako sanirati privredu i spasiti radna mjesta, kako pomoći posladavcima, kako povećati plate, što se takođe uspjelo - naglasila je Cvijanović.

Prema njenim riječima, mnogi su kritikovali kako nema vakcina, a pri tom nisu željeli da vide kako u cijelom svijetu nije bilo vakcina i kako moćne države, članice Evropske unije, sa desetinama miliona stanovnika, takođe nisu imale vakcine na raspolaganju.

Cvijanović je istakla da su, zahvaljujući podršci Vlade u snabdijevanju, odnosno u obezbeđivanju izvora snabdijevanja, vakcine nabavljene, te da sada ostaje samo odgovornost građana da iskoriste tu priliku.

- Sa premijerom i srpskim članom Predsjedništva BiH sam nedavno razgovarala o tome na koji način vakcinalne centre proširiti da bi bili dostupniji našim građanima i na tome se radi. Znam da postoji spremnost naših zdravstvenih radnika da daju svoj maksimum u ovom procesu - rekla je Cvijanović.

Ona je još jednom pozvala građane u Republici Srpskoj da se vakcinišu i time zaštite sebe, svoje porodice, ali i sve zdravstvene radnike.