latinica  ћирилица
21/07/2021 |  14:43 ⇒ 20:02 | Autor: SRNA

Cvijanović u Mrkonjić Gradu: Uspješna i funkcionalna lokalna zajednica (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Mrkonjić Grad uspješna i funkcionalna lokalna zajednica u kojoj je mnogo urađeno zahvaljujući zajedničkim aktivnostima opštine i Vlade Srpske.
Cvijanović u Mrkonjić Gradu - Foto: RTRS
Cvijanović u Mrkonjić GraduFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da je posebno raduje što su na području Mrkonjić Grada uspjeli da rehabilituju i neke privredne subjekte koji su bili poharani tokom rata ili su bili prestali da rade.

- Ništa to ne bi moglo da bude da nije bilo odgovornih ljudi na lokalu, ali i u Vladi Srpske koji su to prepoznali kao jedan od strateških prioriteta - rekla je Cvijanović novinarima u Mrkonjić Gradu nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom.

Ona kaže da je raduje što je i načelnik opštine Drgan Vođević iznio plan sanacije, rehabilitacije, rekonstrukcije putne infrastrukture.

- Mi ćemo to zajedno raditi sa lokalnim vlastima, kao i sve ono drugo što su sadržaji koji pomažu ljudimo da uspješno ili ugodno borave ovdje - rekla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da ju je obradovala i namjera opštine da, poput drugih uspješnih lokalnih sredina, krene u projekat obezbjeđivanja stanova za mlade bračne planove.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Raduje me što ovdje vode računa i o potrebama za poljoprivrednike, što se uspješno razvija sportski život i što brojna udruženja mogu normalno da funkcinišu - rekla je Cvijanović.

Cvijanović je nakon razgovora sa opštiskim rukovodstvom obišla srednjoškolski centar u Mrkonjić Gradu, koji je u fazi rekonstrukcije.

- Ova škola je primjer projekta u koji su zajedno uključeni sa različitih nivoa vlasti i Srbija i Vlada Srpske i Kabinet predsjednika i lokalna zajednica. Sve to treba da služi na dobrobit našim prosvjetarima, a prvenstveno našim đacima i možemo biti ponosni na to - istakala je Cvijanović.

Ona je izrazila zahvalnost lokalnim vlastima u Mrkonjić Gradu na predanom radu, istakavši da su imali čitav niz godina dobru sardnju sa republičkim vlastima.

- Kada imate ljude koji znaju da kandiduju projekte, da stanu iza njih i kažu koliko su oni važni za njihovu lokalnu zajednicu, to svaki put naiđe na podršku Vlade. Kvalitet projekta je taj koji garantuje da ćete dobiti podršku - rekla je Cvijanović.

Vođević je rekao da je upoznao predsjednicu sa svim projektima koji se rade u Mrkonjić Gradu, te da su razgovarali o ulaganju u infrastrukturu.

- Pristupuli smo i izmjeni regulacionog plana zone Luke gdje se nalaze naša dva stadiona, a tu planiramo da izgradimo i gradski bazen - naveo je Vođević.

On je zahvalio predsjednici Srpske što ih podržava ne samo finansijski, već i što daje podstrek da sve ono što su planirali sprovedu u djela.

Vođević je zahvalio i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što je Srbija unazad nekoliko godina uložila velika sredstva u ovu opštinu, između ostalog, i u srednjoškolski centar.

Cvijanović u Mrkonjić Gradu (Foto: RTRS)

- Cilj nam je da mladi ostanu ovdje, a mi smo i na Skupštini donijeli odluku da obezbijedimo besplatan prevoz za sve učenike i srednjoškolce i osnovce sa područja naše opštine - dodao je Vođević.

Direktor Mašinske škole Predrag Đuza rekao je da je plan da novu školsku godinu počnu u savremnom objektu i da je do sada na zgradi srednjoškolskog centra urađena nova fasada i dio krova.

Direktor Gimnazije Zoran Bjelajac je istakao da će zgrada srednjoškolskog centra nakon potpune rekonstrukcje biti reprezentativan objekat ne samo za Mrkonjić Grad, nego za Srpsku.