latinica  ћирилица
21/07/2021 |  14:50 ⇒ 15:48 | Autor: SRNA

Cvijanović: Cilj Srpske je da bude energetski nezavisna i bezbjedna

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Mrkonjić Gradu da Srpska planira investicije u proizvodnji električne energije koje treba da joj obezbijede energetsku nezavisnost i bezbjednost u narednom periodu.
Cvijanović u HE Bočac - Foto: RTRS
Cvijanović u HE BočacFoto: RTRS

Ona je rekla da takvi potezi predstavljaju veliku korist za ovdašnje stanovništvo, privredu i funkcionisanje društva u budućnosti.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanović je nakon posjete pogonu Hidroelektrane Bočac u Mrkonjić Gradu rekla da Hidroelektrane na Vrbasu zaslužuju punu pažnju s obzirom na odgovornost koju imaju i u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

- Danas smo na radnom sastanku razgovarali o budućim planovima, projektima i investicijama koje će mnogo značiti za cijelu ovu regiju, ali i Srpsku i naše strateške planove da iskoristimo električnu energiju. Ona je veliki benefit Srpske i treba da iz toga izvučemo sve moguće koristi s obzirom da su mnogi danas u problemima kada je riječ i o proizvodnji te energije - rekla je Cvijanović.

Goran Milanović je ispred preduzeća Hidroelektrane na Vrbasu zahvalio predsjednici Srpske za posjetu i naveo da je na sastanku sa Cvijanović razgovarano o brojnim značajnim investicijama i projektima u toj firmi.

Među njima su, kaže Milanović, investicije u postojeće objekte za povećanje pogonske spremnosti, ali i gradnja nove upravno-tehnološke zgrade.