latinica  ћирилица
21/07/2021 |  15:36 | Autor: SRNA

Ćurić: Aerodrom - istorijski projekat za grad

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da je aerodrom istorijski projekat za ovaj grad, za koji bi trebalo da postoji podrška svih.
Mirko Ćurić - Foto: RTRS
Mirko ĆurićFoto: RTRS

- Očekujem da date puni doprinos i, ako ne želite da pomognete, nemojte da odmažete - rekao je Ćurić predstavnicima opozicije tokom rasprave na sjednici Skupštine grada, odgovarajući na njihove komentare da se već dugo priča o projektu aerodroma, a da se još nije realizovao.

On je istakao da je riječ o velikom i ozbiljnom projektu u koji Srbija ulaže novac, a da grad Trebinje daje punu podršku njegovoj izgradnji, te zahvalio Srbiji za sve što je do sada uložila u ovaj grad.

Ćurić je istakao da je posljednjih nekoliko godina Srbija investirala najviše u Trebinje, upravo zahvaljujući predsjedniku Aleksandru Vučiću.

- Imamo viziju i želimo da se projekat aerodroma realizuje - naglasio je Ćurić.

Odbornik SNSD-a Luka Petrović izrazio je očekivanje da će postojati podrška svih za realizaciju projekta aerodroma, bez obzira na pripadnost različitim političkim strankama, navodeći da se može očekivati osporavanje mnogih sa strane, kao što je bio slučaj i sa drugim velikim projektima poput hidroelektrana "Buk Bijela" i "Dabar".

- Treba da imamo zajedničko djelovanje kada je riječ o izgradnji aerodroma jer će to biti bogatstvo za naš kraj. Sigurno će biti osporavanja, ali mi moramo da pošaljemo poruku jedinstva za izgradnju aerodroma da prihvatamo investiciju Srbije u Trebinju - rekao je Petrović, odgovarajući na pitanja opozicionih predstavnika da već postoje pokušaji osporavanja tog projekta, posebno iz susjedne Hrvatske.

Petrović je naglasio da je plan Srbije da to bude najmoćniji aerodrom u regionu, koji je za grad Trebinje i okruženje posebno značajan jer je u blizini sa granicom sa Hrvatskom i Crnom Gorom.

Kada je riječ o izmjeni Zoning plana za "Grad Sunca", koji je Skupština grada Trebinja danas jednoglasno usvojila, istaknuto je da je Rodoljub Drašković najveći privatni investitor u Trebinju i šire, kome se daje podrška za dalja ulaganja u "Grad Sunca".

Predstavnici PDP-a su istakli da bi Draškovićevu kompaniju "Svislajn" trebalo proglasiti strateškim investitorom u Trebinju i usvojiti pravila za olakšano ulaganje sličnih velikih investitora, kako bi im se omogućilo da lakše i brže investiraju u Trebinju.