latinica  ћирилица
21/07/2021 |  15:57 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Srpska donira vakcine FBiH

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je informaciju o donaciji vakcina protiv virusa korona Federaciji BiH, te je saglasan da se FBiH donira 15.200 doza vakcina Astra Zeneka.
Vakcina protiv korone (Foto: REUTERS/Dado Ruvic) -
Vakcina protiv korone (Foto: REUTERS/Dado Ruvic)

Štab je na današnjoj telefonskoj sjednici prihvatio informaciju o donaciji vakcina protiv virusa korona za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar.

- Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se Domu zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv virusa korona proizvođača Astra Zeneka za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar - saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici je prihvaćena i informacija o donaciji vakcina protiv virusa korona Univerzitetu u Tuzli, te je Republički štab saglasan da se ovom univerzitetu donira 1.000 doza vakcina Astra zeneka.

Republički štab je donio i zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza komponente jedan vakcine Sputljik. U saopštenju se navodi da je Štab upoznat sa informacijama o raspodjeli ovih 75.000 doza.

- Ovim zaključcima zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se Institut da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv virusa korona, te da u skladu sa njima obavlja preraspodjelu isporuka doza vakcina zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju - naglašava se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici je donesen zaključak o raspodjeli 25.000 doza komponente dva vakcine Sputnjik.

- Republički štab za vanredne situacije upoznao se sa informacijom o raspodjeli 25.000 doza komponente dva vakcine Sputnjik. Zadužuje se Institut za javno zdravstvo da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji - ističe se u saopštenju.

Štab se upoznao sa informacijama o raspodjeli ukupno 290.000 doza vakcine proizvođača Sinofarm, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača Fajzer.

- Štab se upoznao sa informacijom o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača Fajzer, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji - naglašava se u saopštenju.

Doneseni su zaključci i o raspodjeli ukupno 64.190 doza vakcine proizvođača Astra Zeneka.

- Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa informacijama o raspodjeli vakcine proizvođača Astra Zeneka, te zadužio Institut da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama - navodi se u saopštenju.