latinica  ћирилица
21/07/2021 |  15:59 ⇒ 16:19 | Autor: SRNA

Podrška inicijativama koje će dovesti do jačanja bilateralnih odnosa

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar za evropsko susjedstvo i SAD pri britanskom Ministarstvu inostranih poslova Vendi Morton izrazili su spremnost da u potpunosti budu podržane sve inicijative koje će dovesti do jačanja bilateralnih odnosa u oblasti trgovine i investicija, kao i u oblasti zaštite životne sredine, koja se nameće kao sve bitnija tema, ne samo u regionu, već i na svjetskom nivou.
Tegeltija - Morton - Foto: SRNA
Tegeltija - MortonFoto: SRNA

Tegeltija i Mortonova su u Sarajevu razgovarali o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa BiH i Velike Britanije, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je istakao da privredna saradnja Velike Britanije i BiH napreduje, te ukazao na značaj realizacije projekata u oblastima od obostranog interesa, poput infrastrukture i zaštite životne sredine, te drvne i metalske industrije, kao i drugim projektima u BiH, a uz korištenje fondova IPA i sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj.

On je ovom prilikom upoznao Mortonovu o prioritetima u radu Savjeta ministara, naglasivši da članstvo BiH u EU ostaje strateško opredjeljenje institucija u BiH, te zahvalio Velikoj Britaniji za podršku koju pruža evropskim integracijama BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u BiH i regionu, u kontekstu iznalaženja rješenja za prevazilaženje izazova prouzrokovanih pandemijom virusa korona.