latinica  ћирилица
21/07/2021 |  20:09 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Borac u Sjevernoj Irskoj traži povoljan rezultat za revanš u Banjaluci (VIDEO)

Fudbaleri Borca otputovali su u Sjevernu Irsku gdje ih sutra očekuje duel sa ekipom Linfilda u drugom kolu kvalifikacija Lige Konferencija. Crveno plavi su puni optimizma krenuli put Sjeverne Irske.
Fudbalska utakmica Borac - Kluž (foto: Vedran Ševčuk) -
Fudbalska utakmica Borac - Kluž (foto: Vedran Ševčuk)

Banjalučni su sjajno odigrali protiv Kluža u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su na kraju nesrećno primili gol dvije minute prije kraja produžetaka i tako svoj evropski put nastavili u Ligi Konferencije. Protivnik im je ekipa Linfilda. Trener crveno plavih, Marko Maksimović, ističe da samo uz veliki angažman svih igrača na terenu, uz,kako je rekao malo veći individualni kvalitet od rivala, mogu se nadati dobrom rezultatu. Banjalučani su dobro proanalizirali svog protivnika.

-Njihova neka najveća direktnost je da imaju jedan stil kada igraju kući, a jedan stil igre je u gostima. Kući gledaju da što okomitije, što brže dođu do gola. Ako mogu, oni će od golmana da daju dubinski pas na napadača, da sa bočnih pozicija odmah traže napadača. Isto tako, oni će pokušati preko centralnih veznih i odbramabenih igrača, da odigraju u vezni red, da drže posjed - istakao je trener Borca, Marko Maksimović

Protiv Linfilda na gol se vraća Bojan Pavlović, koji se oporavio od povrede,a svoje mjesto će zauzeti i Marko Јovanović, ali i kapiten Stojan Vranješ. Crveno plavi su svjesni da ih čeka u Sdjevernoj Irskoj,ali i vjeruju u spostvene snage.

-Nadam se da ćemo pružiti jednu dobru partiju u Irskoj. Naravno, neće biti ni malo lako. Ponavljam, svje je tek počelo, i liga i ovo drugo pretkolo. Ko god da bude igrao, mora da da svoj maksimum i da napravio jedan dobar rezultat pred revanš utakmicu - istakao je jedan od najboljih igrača Borca, Goran Zakarić.

Utakmica u Belfastu, Linfild – Borac na Vindzor parku počinje u 20 časova i 45 minuta.