latinica  ћирилица
21/07/2021 |  21:22 | Autor: SRNA

Banjaluka: Vozači automobila da obrate pažnju na motocikliste

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras je u okviru preventivne kampanje koju sprovodi republičko Ministarstvo unutrašnjih poslova, ukazano na ugroženost motociklista u saobraćaju.
Banjaluka: Bezbjednost saobraćaja - Foto: SRNA
Banjaluka: Bezbjednost saobraćajaFoto: SRNA

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka, Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske i moto-kluba "Stršljen" dijelili su letke građanima o pravilima ponašanja u saobraćaju, a na Trgu je bilo parkirano oko 50 motocikala.

Pomoćnik komandira u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Radomir Broćeta naveo je da su Policijska uprava Banjaluka i AMS izradili letak koji sadrži osnovna pravila ponašanja učesnika u saobraćaju da bi bio smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima i povećana bezbjednost na putevima u Srpskoj.

Broćeta je rekao novinarima da je Policijska uprava Banjaluka organizovala 77 aktivnosti u saradnji sa Upravom policije.

- Za vrijeme sprovođenja preventivne kampanje "Vozi oprezno, putuj bezbjedno" u prvih 20 dana jula na području grada Banjaluka nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, dok je ukupan broj svih saobraćajnih nezgoda manji za 5,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine - naveo je on.

Generalni sekretar AMS-a Ranko Babić pozvao je sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakone i pravila saobraćaja koji, kako je naglasio, nisu izmišljeni da kažnjavaju, već da pomognu svima.

On je rekao da je AMS uvijek tamo gdje treba, da imaju svojih 49 auto-moto društava i prikupljaju informacije o problemima u vezi sa saobraćajem.

Predsjednik Moto-kluba "Stršljen" Banjaluka Siniša Praštalo pozvao je vozače motornih vozila da obrate pažnju na motocikliste, koji su jedna od ranjivijih kategorija u saobraćaju.

Ove aktivnosti sprovode se u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Vozi oprezno, putuj bezbjedno!", čiji je cilj poboljšanje bezbjednosti saobraćaja i smanjenje saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.