latinica  ћирилица
21/07/2021 |  21:31 | Autor: SRNA

Bratunac: Stihove recitovali pjesnici srednjeg Podrinja s obje strane Drine

U okviru manifestacije "Kulturno ljeto" večeras su pjesnici iz srednjeg Podrinja iz Republike Srpske i Srbije recitovali stihove na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu.
Bratunac "Kulturno ljeto" - Foto: RTRS
Bratunac "Kulturno ljeto"Foto: RTRS

Svoje stihove govorili su Srđan Ristić, Dragana Vasić, Јelena Kovačev, Milojka Živanović, Vojin Ostojić, Matej Kapetina i Matej Davidović, a nastupila je i vokalni solista Olja Babić, te mladi gitarista Đorđe Nikolić.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković rekao je da ga raduje što se na trgu okupi veliki broj mladih da prate kulturne sadržaje, što pokazuje opravdanost pokretanja i održavanja ove manifestacije.

Organizatori programa su Dom kulture i Opština Bratunac.

U okviru "Kulturnog ljeta" predviđeni su muzički sadržaji, predstave, književne večeri, promocije knjiga, festival folklora i drugi sadržaji.

Naredna programska aktivnost u okviru ove manifestacije je književno veče 28. jula u 20.00 časova.

U ponedjeljak, 2.avgusta, planirano je rodoljubivo veče i promocija zbirke pjesama "Trag/ovi/" mladog pjesnika iz Ljubovije Srđana Ristića.

Festival folklora biće održan 3. avgusta, a manifestacija, koja je počela koncertom grupe "Uvertira" i benda "Solo" iz Loznice, biće završena 10. avgusta dječijim muzičkim kabareom u izvođenju glumaca Slobodana Ninkovića i Јovice Tišme.