latinica  ћирилица
22/07/2021 |  11:14 ⇒ 12:27 | Autor: RTRS

Poribljavanje vrše godinama na veliku radost sportskih ribolovaca (VIDEO)

Sportsko ribolovno društvo ''Riba'' iz Bijeljine obogatilo je šaranskom mlađi ribolovne vode kojima gazduje.
Poribljavanje - Foto: RTRS
PoribljavanjeFoto: RTRS

Poribljavanje vrše godinama na veliku radost sportskih ribolovaca. Zahvaljujući ovakvim akcijama šaranski riblji fond se obnavlja, a više je i ribolovaca.

U gradski kanal Dašnica i Švapsku adu pušteno je 20.000 komada šaranske mlađi težine od dva do četiri grama, i 111 kilograma mlađi od 50 do 200 grama ,vrijednosti 5 000 maraka.Šaranska mlađ je prilagodljiva ovim vodama i daje najbolje rezultate .Obnova ribljeg fonda je tradicija I zakonska obaveza ,a ribolovno društvo u poribljavanju ima I podršku Voda Srpske.

Miodrag Đuka predsjednik SRD "Riba" ističe da imaju podršku u održavanju ribljeg fonda i ugovorenu obavezu da poribljavaju postojeći kanal, s obzirom da je ovaj kanal veza između Drine I Save vrši se praktično i poribljavanje Save i Drine.

- Sve je ovo u interesu našeg prosječnog ribolovca koji dođe sa štapom do 20 maraka i mašinicom od 20 maraka, taj

ribolovac ima šta da uhvati, uglavnom se zbog njih to radi - napominje predsjednik Skupštine SRD "Riba" Miodrag Maričić.

Mnogo je popularnih mjesta za pecanje u Semberiji od Save, Drine, preko Јanje do vještačkih jezera i kanala .

Redovne godišnje akcije poribljavanja primjer su kako čovjek može da se oduži prirodi. Bogatijem ribljem fondu raduju se najviše ribolovci.

Poribljavanje, uporedo sa suzbijanjem krivolova, daje rezultate.Međutim,veći neprijatelj od krivolova je smeće.

Momčilo Tubić ribočuvar ističe da za smeće moramo svi da se pobrinemo.

- Važno je da smeće ne ostavljamo na vodama i da ne bacamo okolo ako nema kante za smeće, već da ponesemo sa sobom - napominje Tubić.