latinica  ћирилица
22/07/2021 |  11:20 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Čitaonica - pričaonica na otvorenom u Prijedoru (VIDEO)

Mališani iz prijedorskog vrtića "Radost" imali su priliku da se kroz druženje upoznaju s raznim knjigama i enciklopedijama.
Čitaonica na otvorenom - Foto: RTRS
Čitaonica na otvorenomFoto: RTRS

Riječ je o projektu "Čitaonica-pričaonica na otvorenom" koji ova ustanova organizuje s prijedorskom Narodnom bibliotekom "Ćirilo i Metodije".

- Trudimo se da ovim aktivnostima razvijemo i njegujemo čitalačke navike naših najmlađih, a djeca su uvijek oduševljena ovakvim dešavanjima, naročito kada nam u posjetu dođu njihovi omiljeni likovi koji im to približe. Zahvaljujemo se našoj Narodnoj biblioteci jer je našim najmlađim uručila besplatne članske karte, obzirom da se radi o predškolskom uzrastu iste će im biti od značaja već od septembra - rekla je Tatjana Brdar, v.d. direktor Dječijeg vrtića "Radost", Prijedor. 

Osim čitanja i druženja, mališani su na poklon dobili i članske karte biblioteke.

- S obzirom da nismo u mogućnosti da primimo mališane i organizujemo pričaonice i čitaonice, odlučili smo da dođemo njima u goste, da im donsesemo knjige koje se inače iz biblioteke ne mogu iznijeti. Mi na taj način želimo da promovišemo značaj posjećivanja ustanova kulture, u ovom slučaju biblioteke - navela je  Gordana Vila, v.d. direktora Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" u Prijedoru.