latinica  ћирилица
22/07/2021 |  12:58 ⇒ 13:06 | Autor: SRNA

Kostrešević: U sistemu policije nema podjela i paralelnih struktura

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je danas da u policijskom sistemu Srpske nema nikakvih podjela i paralelnih struktura.
Siniša Kostrešević - Foto: dnevni avaz
Siniša KostreševićFoto: dnevni avaz

- To je neizvodljivo. Kada bi tako nešto bilo, ja nikada ne bih bio pripadnik policije - rekao je Kostrešević novinarima u Banjaluci.

On je nazvao spekulacijama navode pojedinih medija o postojanju sukoba između njega i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

- Možemo se posvađati i imati različito mišljenje, ali ne i da se prave klanovi i da imamo sukobe intenziteta i da dijelimo ljude. Imate 7.000 pripadnika MUP-a Republike Srpske, pronađite pet koji će vam to potvrditi i dokumentovati i ja neću više biti na ovoj poziciji - rekao je Kostrešević.

On je naveo da MUP Republike Srpske u kontinuitetu vodi ozbiljnu borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i zemljama okruženja.

- Hapšenja će biti u čitavoj BiH, Srbiji, Hrvatskoj, a da li će biti i u MUP-u Republike Srpske - čuće se - istakao je Kostrešević.

On je rekao da su policijski službenici u Republici Srpskoj potpuno ravnopravni sa građanima Srpske u pogledu provjere imovine i istrage.

- U Policiji Republike Srpske nulta je tolerancija prema korupciji - poručio je Kostrešević.