latinica  ћирилица
22/07/2021 |  13:02 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Do nove godine završetak puta Saračica-Čokorska polja (VIDEO)

Gradilište puta Saračica-Čokorska polja kod Banjaluke, koji sa 2,5 miliona maraka finansira Vlada Srpske obišli su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Davor Kostrešević.
Obilazak gradilišta puta Čokorska Polja - Saračica - Foto: SRNA
Obilazak gradilišta puta Čokorska Polja - SaračicaFoto: SRNA

- Mi u Banjaluci želimo da se posvetimo važnim stvarima i za to je potreban ambijent i efikasna gradska administracija koja će rješavati procedure - poručio je Dodik.

Putna infrastruktura znači povratak ljudi u ovaj kraj, pričaju mještani.

- Јedna dobra stvar zato što će da se naseljava. Ima već 25 kuća sada će ih biti i 30 - rekao je Lukajić Borislav, mještanin.

Republičke institucije spremne su da sarađuju.

- Bez obzira na sve, građani Banjaluke, ali i cijele Republike ne smiju da trpe - kaže Dodik. Najavio je i sastanak rukovodstva Srpske sa gradskim vlastima.

- Ovaj put nije u nadležnosti Republike, nego grada, ali je Vlada Srpske prihvatila da radove finansira u cjelini od 2,5 miliona i za dodatne radove biti obezbjeđeno dodatnih do milion - poručio je Dodik.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić dodao je da Grad Banjaluka sa novom administracijom, nije imao u planu neki ovakav projekat.

 

- Naravno, ostaje žal u svemu tome. Ono što je dobro je to što se pokazalo da se možemo osloniti na Puteve Srpske - istakao je Ilić.

Za sada je projektom obuhvaćeno oko 3,5 kilometra puta.

- Asvaltiranje je već počelo i ja zaista očekujem da do kraja godine ova dionica bude u potpunosti gotova - istakao je DAavor Kostrešević vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske.

Dragan Čavić direktor Elektrokrajine naveo je da su Elektrokrajina i druga infrastrukturna preduzeća iskoristili priliku za elektro mrežu, kao i Telekom koji je već postavio optičke kablove.

Čavić je podsjetio da se regionalnim sistemom vodosnabdijevanja Crno vrelo rješava i problem vodosnabdijevanja ovog kraja.