latinica  ћирилица
22/07/2021 |  15:23 ⇒ 15:27 | Autor: SRNA

Novi Grad: Košarkaški kamp okupio stotinu mladih

Šesti košarkaški kamp, koji je okupio oko 100 mladih sportista, otvoren je danas u Novom Gradu u organizaciji Košarkaškog kluba "Sloboda 73" i podršku opštine.
Novi Grad: Košarkaški kamp - Foto: SRNA
Novi Grad: Košarkaški kampFoto: SRNA

Organizator kampa Dejan Kukavica rekao je da su učesnici kampa mladi košarkaši i košarkašice doba od sedam do 18 godina.

- Ove godine imamo više od 100 mladih košarkaša i košarkašica koji nam dolaze iz Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Prijedora, Banjaluke, Kozarske Dubice. Tu su i djeca koja treniraju u Novom Gradu - rekao je Kukavica.

Kukavica je objasnio da su učesnici kampa podijeljeni po grupama, te da je za svaku grupu zadužen jedan trener.

Promoter kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš vršačkog "Hemofarma", sarajevske "Bosne" i drugih klubova Saša Vasiljević, inače aktuelni trener mlađim kategorijama u OKK "Beograd".

- U prvom planu je druženje. Što se tiče same košarke vježbaćemo dribling, dodavanje i ostale tehnike - rekao je Vasiljević.

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač rekao je da je košarkaški kamp jedna od manifestacija organizovanih povodom Dana i krsne slave opštine.

- Ovo je veliki događaj za Novi Grad, a prije svega za razvoj sporta, promociju zdravog načina života i našeg grada - grada sporta iz kojeg su potekli mnogi sportisti koji su imali uspješne karijere, kako ovdje u našem regionu, tako i u čitavom svijetu - rekao je Lukač otvarajući kamp.

Sa djecom će raditi trener beogradskog "As Basketa" Mirko Mijailović, šef struke prijedorskih "Hantersa" Siniša Šolaja, te trener mlađih kategorija "Slobode" iz Tuzle Nenad Ćuk.

Osim rada na taktičko-tehničkim elementima, za sve učesnike kampa biće organizovana takmičenja u šutiranju i raznim igrama.

Proteklih godina u radu kampa učestvovalo je oko 700 djece.