latinica  ћирилица
22/07/2021 |  15:56 ⇒ 16:15 | Autor: SRNA

Tegeltija razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Di Rucom

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Italije u BiH Marka di Ruca, kojeg je upoznao o aktivnostima koje Savjet ministara provodi radi prevazilaženja izazova uzrokovanih pandemijom virusa korona.
Tegeltija i Di Ruco (foto:Savjet ministara) -
Tegeltija i Di Ruco (foto:Savjet ministara)

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima unapređenja bilateralne ekonomske saradnje, trgovine i investicija putem povezivanja privrednih subjekata, a Tegeltija je zahvalio Italiji za podršku BiH na njenom evropskom putu, te ekonomskom i političkom razvoju, kao i činjenici da Italija podjednako ulaže u sve dijelove BiH.

On je uputio poziv premijeru Italije Mariju Dragiju da posjeti BiH radi unapređenja bilateralnih odnosa, prije svega ekonomskih, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Govoreći o evropskom putu, Tegeltija je ponovio opredijeljenost institucija u BiH za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, naglasivši važnost poštovanja mehanizma koordinacije kojim se postiže interakcija različitih nivoa vlasti i obezbjeđuje jedinstven nastup prema EU.

Tegeltija je tokom sastanka ambasadoru Di Rucu poželio uspješan rad i ugodan boravak u BiH, te izrazio nadu da će tokom njegovog mandata odnosi dvije zemlje nastaviti da jačaju.