latinica  ћирилица
22/07/2021 |  20:44 ⇒ 20:58 | Autor: SRNA

Na Trgu Krajine humanitarni bazar za sedmomjesečnog Boška Gugletu

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras se održava humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za sedmomjesečnog Boška Gugletu iz Srbije, koji boluje od spinalne mišićne atroFije tip jedan i za čije je liječenje potrebno 2,5 miliona evra.
Banjaluka: humanitarni bazar za Boška Gugletu - Foto: SRNA
Banjaluka: humanitarni bazar za Boška GugletuFoto: SRNA

Јedan od organizatora Nikolina Grbić Pavlović rekla je Srni da građani na Trgu Krajine mogu da kupe knjige, igračke, nakit, poslastice, dječiju garderobu i druge stvari, te ih je pozvala da se odazovu u što većem broju.

Prema njenim riječima, humanitarnoj akciji su se odazvale i firme "Violeta" i "Avon kozmetika", koje prodaju svoje proizvode, a sav prihod biće doniran za Boškovo liječenje.

Prvi humanitarni bazar u Republici Srpskoj održan je 31. oktobra 2020. godine u Banjaluci na platou Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu, kada je prikupljan novac za djevojčicu Minju Matić koja boluje od iste bolesti kao i Boško.

Za malo više od mjesec dana u Republici Srpskoj je održano više od 30 bazara na kojima je prikupljeno više od 222.000 KM za liječenje djevojčice Minje, koja je početkom godine primila skupi lijek i dobro se oporavlja.

Za dječaka Boška Gugletu je tokom jula aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1432.

Humanitarni bazar počeo je u 17.00 časova i trajaće do 22.00 časa, a organizator je neformalna Fejsbuk grupa "Humanitarni bazar RS".