latinica  ћирилица
23/07/2021 |  09:32 ⇒ 09:33 | Autor: SRNA

Narodnoj biblioteci u Trebinju stigla vrijedna donacija

Narodnoj biblioteci Trebinje danas je sarajevska fondacija "Kemal Bakaršić" donirala više od 250 novih naslova, čime je značajno obogaćen fond knjiga ove kulturne ustanove.
Knjige - ilustracija -
Knjige - ilustracija

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije Dragan Marković istakao je da mu je drago što je trebinjska Biblioteka izabrana za ovu donaciju, ističući da ova fondacija prati rad biblioteka u BiH i da je jedan od kriterijuma za dobijanje knjiga aktivnost u poslu.

- Narodna biblioteka u Trebinju je po svom angažovanju, broju čitalaca, te organizaciji događaja jedna od aktivnijih u BiH i zaslužuje da bude podržana ovakvim vrijednim poklonima - istakao je Marković.

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković je izrazila zahvalnost donatorima što su prepoznali rad i angažovanje ove ustanove, te ih obradovali sa veoma vrijednim knjigama koje će ovih dana biti dostupne korisnicima.

Ona je dodala da je riječ o knjigama domaćih izdavačkih kuća, različitih žanrova, među kojima je veći broj naslova za djecu, stručne literature, kao i klasici i aktuelna beletristika.