latinica  ћирилица
23/07/2021 |  14:04 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Vulin: Incko riješio da se osveti i ućutka Srbe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je odlazeći visoki predstavnik Vlanetin Incko riješio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavolio, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podjele.
Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije) - Foto: Instagram
Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije)Foto: Instagram

- Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti ili spriječena ili ignorisana  - poručio je Vulin povodom odluke Incka da nametne dopunu Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Vulin je istakao da se istina ne može nametnuti zakonom i da je Incko riješio da Srbe ućutka i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba, da li će se taj zatvor zvati BiH? - upitao je Vulin.

Vulin postavlja pitanje da li se zabrana svjedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH i da li će na Interpolovoj potjernici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo?

- Da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa /predsjednikom Srbije/ Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida? - dodaje Vulin.

Vulin pita šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na potjernicu stavi sve koji o Autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiju govore kao o državi Kosovo?