latinica  ћирилица
23/07/2021 |  16:47 ⇒ 16:52 | Autor: SRNA

Selaković: Nametnute odluke nikome nisu donijele prosperitet

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da nametnute odluke nikome nisu donijele nikakav prosperitet i da ne vjeruje da će se to promijeniti ni odlukom odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon kojim se kažnjava negiranje genocida.
Nikola Selaković  (Foto:Sputnik / Lola Đorđević) -
Nikola Selaković (Foto:Sputnik / Lola Đorđević)

Selaković je poslije sastanka sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović u Beogradu rekao medijima iz Srpske da je na sastanku iznio ono što je principijelan i vrlo jasan stav Srbije, a to je da nametnuta rješenja nikome ništa dobro nisu donijela.

On je istakao da nevjerovatno izgleda i kada to priča strancima, da u 21. vijeku postoji takva institucija u Evropi koja može mimo volje legitimno izabranih organa vlasti da djeluje, namećući čak i zakone u 21. vijeku.

- Nametnute odluke nikome ništa prosperitetno i dobro nisu donijele. Umjesto da se bavimo time kako da svoj region zapadnog Balkana stabilizujemo, ekonomski ojačamo, osnažimo, svojim svim građanima, bez obzira na vjersku, nacionalnu, etničku ili bilo koju drugu pripadnost, ponudimo novu perspektivu, bojim se da se ovim udaljavamo od toga - zaključio je Selaković.