latinica  ћирилица
23/07/2021 |  17:04 ⇒ 17:10 | Autor: sputniknews.com

Vulin: Incko je riješio da se osveti svim narodima u BiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je, reagujući na odluku odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka da nametne zabranu negiranja genocida, poručio da se istina ne može nametnuti zakonom i da je Incko riješio da Srbe "ućutka" i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

- Na samom kraju mandata, Incko je riješio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavolio, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podjele - naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je upitao i šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svjedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba.

- Da li će se taj zatvor zvati BiH? Da li se zabrana svjedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj potjernici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida? - pita Vulin.
 
Takođe, pita i šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju, ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na potjernicu stavi sve koji o Autonomnoj pokrajini KiM govore kao o tzv. državi Kosovo.

- Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti, ili spriječena, ili ignorisana - naveo je Vulin.