latinica  ћирилица
23/07/2021 |  18:18 | Autor: RTRS

Čavić: Skandalozna i neprihvatljiva odluka

Skandalozna i neprihvatljiva odluka Valentina Incka, poručio je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a i bivši predsjednik Republike Srpske.
Dragan Čavić - Foto: RTRS
Dragan ČavićFoto: RTRS

- Incko dolazi iz zemlje čiji je predsjednik Austrije Kurt Valdhajm bio pripadnik i komandovao nacističkim trupama koje su ubijale našu djecu po Kozari. To je sastavni dio kuluture zemlje iz koje Incko dolazi da treba naći žrtvu u Evropi i prikačiti etiketu koja nije nijednom narodu prikačena onima koji su u pravom smislu  napravili genocid u 2. svjetskom ratu - naglasio je Čavić za RTRS.

On je komentarisao i ratna dešavanja od 1991. do 1995. godine.

- Veličanje Nasera Orića, Atifa Dudakovića, Alije Izetbegovića i svih njihovih krvoloka koji su koji su bez ikakve dileme napravili krvoproliće i strašne zločine po BiH. E to neće biti kažnjivo. Potpuno nakaradno! Iza ovoga slijedi ono što se dešavalo 1914. godine u Austrougarskoj do 1918. Veleizdajnički proces. Imamo spomenike, a izgleda da ćemo imati i nove spomenike - rekao je Čavić.

Čavić poručuje da srpski narod nikako da se riješi tog pritiska.

- Narod koji se borio za svoju slobodu i sačuva od pokolja NDH. I biće normalno u ovoj zemlji da se ulice u gradovima nazovu po ustaškim koljačima Budaku i sličnima, i to nije kažnjavano a kažnjivo je govoriti o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladić. Ovo je politika apsolutne pristrasnosti i neprihvatljiva za sve Srbe. Јedini odgovor na ovo je odgovor svih političkih srpskih predstavnika da je ovo neprihvatljivo i neprimjenjivo - dodao je Čavić.