latinica  ћирилица
23/07/2021 |  21:17 ⇒ 24/07/2021 | 07:41 | Autor: RTRS

Lukić: Odredbe Inckovog zakona odnosiće se isključivo na Srbe (VIDEO)

Možemo očekivati da se ove odredbe zakona odnose isključivo na Srbe u BiH, posebno u Republici Srpskoj, rekao je Radomir Lukić, profesor na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu, gostujući u emisiji Specijal.
Radomir Lukić - Foto: RTRS
Radomir LukićFoto: RTRS

- Naravno, pored Srba zakon će se odnositi i na strane državljane, koji iz pobuda, istine i pravde tragaju za činjenicama koje govore o svemu što se desilo u Srebrenici - tvrdi Lukić.

On nije iznenađen nametnim zakonom Valentina Incka.  

- Nisam iznenađen, zbog toga što su dani koji su prethodili ovoj odluci bili dani rezolucijašenja o genocidu u Srebrenici u neposrednom okruženju BiH. Imamo ne tako davno pokušaj Velike Britanije da istu rezoluciju progura u Savjetu bazbjednosti, i onda bošnjačku štampu koja je prozivala Incka da je obećao da neće otići dok ne donese ovaj zakon, onda ništa nije čudno - naglašava Lukić.

Profesor na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu tvrdi da ova priča neće proći tako jednostavno.

- Nisam slijep i naivan da će ovo sve tako jednostavno proći. Politička scena u BiH uveliko će se komplikovati. Јad i bijeda Valentina Incka koji ovim pokazuje svoj karakter i osvetoljubljivost - naglasio je Radomir Lukić.

Emisiju Specijal možete pogledati OVDЈE.