latinica  ћирилица
24/07/2021 |  07:26 ⇒ 07:26 | Autor: RTRS

Prva SDS: Incko osvetnički nameće svoju volju

Prva Srpska demokratska stranka smatra da je Valentin Incko kapriciozno i osvetnički odlučio da svoju volju naturi Republici Srpskoj i srpskom narodu u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kako bi zvono genocidnosti sa Njemačke i njenog trećeg rajha objesio o vrat Srbima, saopšteno je iz ove stranke.
Prva SDS - Foto: RTRS
Prva SDSFoto: RTRS

Saoopštenje prenosimo u cijelosti:

Suština njegovog pokušaja nije u kažnjavanju odobravanju, negiranja ili umanjivanja zločina prootiv čovječnosti i ratnih zločina koji su izvtršeni prema pripadnicima drugih vjera, rase, boje kože, nacionalne ili etnmičke pripadnosti ili drugog porijekla.

Suština je u prikrivenoj,a opet tako očiglednoj, tvrdnji da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima id na nije dopušteno ispitivati taj zločin, utvrđivati okolnosti pod kojima je učinjen, utrvrđivati psihičke veze izneđu zločina nad Srbima u Podrinju i zločina u Srebrebnici, utvrđivati broj samovoljno ubijhenih ratnijh zarobljenika i civila, kao i sve druge relevantne okolnosti pod kojima je taj ratni zločin učinjen. Suština Inckove podmuklosti je u tome da se svakom Srbinu začepe usta i da svaki takav govor usmjeren na traženje istine o ratnom zločinu nad Bošnjacima u Srebrenici propisivanjem drakonskih kazni. Suština je da se zabrani istraživanje i propitivanjeistiniotosti tzv. sudske istine o člinjenicama koju je utvrdio Međunarodni krivični tribuinal za bivšu Јugoslaviju i njegovih pravnih shavtanja o zločinu geniocida i tzv- zločinačkom udruživanju.

Prva Srpska demokratske stranka protivi se svakom podržavanju, opravdanju ili umanjenju ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti i drugih zločina koji su počinjeni od bilokoga u građanskom ratu u bivšoj Bosni i Hercegovini. Međutim, Prva srpska demorkatska stranka ističe da su gonjeni skoro jedino Srbi, iako se zna da su iste talve zločine činili i pojedini Hrvati i Muslimani-Bošnjaci, Međutim oni nisu krivipno progonjeni i optuživani, pa za njih nema sudske istine. I ona nikada neće ni biti utvrđena bčagodareći postupcima domaćih vlasti, međunarodnih krivičnih tribunala i brojnih dušebrižnika BiH i Bošnjaka i Hrvata. Šta ćemo sa tim zločinima, Incko, koji nisu doživjeli svoj sudski epilog? Šta ćemo sa brojnim prijavama i vjerodostojnim dokazima kojičame u ladicama maločas pomenutih aktera, Incko? To za Incke i ine nije diskriminacija, već provođenje presude koja je Srbima bila napisana prije 1991. i 1992. godine, samo sada drugim sredstvima.

Prva srpska demorkatske stranka ističe da genocid koji je definisao Međunarodni krivični tribuinal za bivšu Јugoslaviju nije isti onaj koji je primjenjivan u Nirnbergu i Tokiju i koji je određen Konvencijom o sprečavanju i kažnjavanju zloćina ghenocida. To nisu isti genocidi. Zato ratni zločin u Srebrebnici nije genocid u smislu pomenute Konvencije i odluka tribuinala u Nirnbergu i Tokiju. "Genocid" tzv. Haškog tribinala smišljen je samo za Srbe, za njihovu kriminalizaciju, stigmatizaciju, istorijsku osudu i donošenje novih sankcija nza takvu genocidnost! Zato Prva Srpska demorkatsker stranka jasno kaže Incku i inima koji su pisali tekst tzv. "zakona" o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika BiH da je u Srebrenici izvršen neprihvatljiv ratni zločin, ali ne i genocid kakav u vidu ima

merđunarodno špravo i međuanrodno krivično pravo, Ova stranka će to i da ponovi kada pomenuti tzv. „zakon“ navodno „stipi na pšravni snagu. Incku i inima prestavnicima drugih država i međuanrodnih orgaizacija kažemo da tako više ne može: ne možete nas više bezmerno ponižavati, unižavati, degradirati, tretirati kao narod i ljude drugog "genocidnog" reda, ne možete nas više plašiti i proizvoljano i samovoljno kažnjavati- dosta je bilo! To ne prihvatamo!!!

Pozivamo sve parlamentarne i vanparlamentarne politčke stranke u Republidžci Srpskoj, sve narodne poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Vladu, sve predstavnike Republike Srpske u organima BiH na jedinstven, politčki borben, snažan, uporan i nesaolimiv otpor ovom poniženju i samovolji Valentina Incka i onih koji ga podržavaju. Pozivamo organizacije civionog društva u Republici Srpskoj da nam se pridruže u ovom otporu, radi naših predaka, radi nas samih i naših potomaka i radi boljih odnosa u BiH. Pozivamo sve građane da učestvuju u ovom političkom , pravdenom i racionalnom srpskom otporu protiv zloupotrebe i "štimanja" krivičnog djela genocida u političke svrhe a radi trasiranja budućih rješenja na štetu Srba i Republike Srpske za koje se lažno tvrdi da su ppočinili genocid. Dosta je sa tim!

Prva Srpska demokratska stranka je uvjerena da je zadnji čas za jedinstven otpor, spas istotrijske časti Srba u Republici Srpskoj i njihovih naciionalnih prava.