latinica  ћирилица
24/07/2021 |  08:10 | Autor: SRNA

Nema posebnih ograničenja u saobraćaju

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji jutros se vozi bez posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Banjaluka: Saobraćaj - Foto: RTRS
Banjaluka: SaobraćajFoto: RTRS

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima na području Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, zatim Banjaluke, Kotor Varoša, Dervente, dionici Milići-Vlasenica-Han Pjesak i Vlasenica-Tišća, Dobro Polje-Miljevina, te u tunelima Čemerno /Brod na Drini-Vrba/, Čiljegovići /Lapišnica-Ljubogošta/, Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH/.

Izmjene su aktuelne i u naselju Ramići na raskrsnici magistralnog puta Ivanjska–Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske iFBiH/, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Stari Majdan i Lamovita i Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica vozi jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Putnim pravcem Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na auto-putu je u toku rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Јablanica/ zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova narednog dana saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Iz AMS podsjećaju da se u Banjaluci svake subote do 30. avgusta sa početkom od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova časova zatvara saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara do Ulice Marije Bursać. Taj dio je u tom periodu pješačka zona.