latinica  ћирилица
24/07/2021 |  11:27 | Autor: SRNA

"Čast otadžbine": Inckov i zadatak OHR-a nemoguća misija

Udruženje "Čast otadžbine" smatra da je odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o nametanju dopuna Krivičnog zakona o "zabrani negiranja genocida u Srebrenici" ubitačan korak unazad i da je njegov i zadatak OHR-a - nestanak Republike Srpske nemoguća misija.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Iz ovog udružnja, koje čine penzionisani generali i oficiri Vojske Republike Srpske, su podsjetili da je Incko podnio ostavku, ali da ga to nije spriječilo da donese odluku koja BiH gura u ponor, a objelodanjuje njegovo, kako su naveli, "kriminalno djelovanje".

Udruženje ocjenjuje da su "bonska ovlašćenja" vraćena na političku scenu isključivo radi razgradnje i nestanka Republike Srpske, te da je pažljivo biran trenutak donošenja Inckove odluke, poslije objavljivanja nalaza Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, koji se svodi na to da je u Srebrenici bio zločin, a ne genocid.

- Cilj je da se verifikuje nasilje i onemogući bilo kakvo civilizacijsko delovanje, te nastavi sa potvrdom bošnjačkog mita o Srebrenici - istakli su iz Udruženja, čije je sjedište u Beogradu.

Nekadašnji generali i oficiri VRS su naglasili da je došao trenutak sabornosti srpskog naroda sa ciljem borbe za istinu i Republiku Srpsku, te da je državatvorna politika srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika obaveza svih političkih stranaka i državnih institucija, kao i svakog pojedinca kako bi se uspjelo.

- Na svima nama je velika odgovornost, kada moramo biti ozbiljni, drsko odlučni u očuvanju srpskog naroda i Republike Srpske - naglasili su iz Udruženja "Čast otadžbine" i ocijenili da se još jednom pokazalo koliko je politika SDA pogubna za sva tri naroda u BiH.

Kako su napomenuli, postojala je mogućnost da se ukidanjem OHR-a i visokog predstavnik svi zajedno u BiH oslobode međunarodnog protektorata i krenu putem prosperiteta, ali je taj tračak svjetlosti ugasila "nemjerljiva mržnja Izetbegovića /Alije i Bakira/ i SDA prema srpskom narodu i njihova fanatična želja za islamskom državom u srcu Evrope".

U saopštenju se dodaje da su napadi na generala Ratka Mladića u stvari napadi na srpski narod, jer time žele da se zaboravi necivilizacijsko djelovanje NATO i zapadnih zemalja pri napadu na Srbiju i Republiku Srpsku.