latinica  ћирилица
24/07/2021 |  12:14 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

"Koalicija za Srebrenicu" ne prihvata nametnuti zakon

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", koju čine sve srpske partije iz ovog mjesta, poručila je da nikada neće prihvatiti nametanje zakona kojim se Srbi žele prikazati genocidnim.
Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" - Foto: SRNA
Koalicija "Zajedno za Srebrenicu"Foto: SRNA

- Srbi su narod koji je u 20. vijeku procentualno dao najviše žrtava u odnosu na broj stanovnika i licemjerno je i apsurdno da ga anglisaksonska politika proglasi genocidnim. To nikada nećemo prihvatiti - istaknuto je u saopštenju.

Osuđen je, kako su u Koaliciji nazvali, kukavički način nametanja zakona o "zabrani negiranja genocida i pokušaj zastrašivanja srpskog naroda".

Iz ove koalicije su najavili da će još snažnije i upornije raditi i insistirati na istraživanju i objavljivanju činjenica o zločinima počinjenim nad srpskim narodom Srebrenice u svim ratovima vođenim na ovim prostorima u 20. vijeku koji ima sve karakteristike genocida.

- Nikada nećemo zaboraviti jame i srpska stratišta od Јadovna i Јasenovca do Kragujevca i od Kravice do Zalazja, Ratkovića, Brežana, Podravanja, Bjelovca, Skelana - poručeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović.

Koalicija je pozvala sve patriotske snage na jedinstvo u ovim izazovnim vremenima, jer se, kako su naglasili, samo tako može sačuvati Republika Srpska koja će iduće godine proslaviti 30 godina postojanja.