latinica  ћирилица
24/07/2021 |  13:27 ⇒ 20:16 | Autor: SRNA

Cvijanović: Važna promocija Srpske (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla da su Republici Srpskoj potrebni okupljanje, jedinstvo i opredijeljenost da se zajednički radi na rješavanju političkih, ekonomskih i finansijskih izazova i često političkih osporavanja.
Predsjednica Cvijanović u Pelagićevu - Foto: RTRS
Predsjednica Cvijanović u PelagićevuFoto: RTRS

- Mi smo svi svjesni raznih izazova, političkih, ekonomskih, finansijskih, često političkih osporavanja koja idu prema Republici Srpskoj i da bi se svemu tome oduprijeli treba nam ovo što vidimo danas ovdje, okupljanje, treba nam jedinstvo, opredijeljenost da radimo za Republiku Srpsku, da je volimo i čuvamo i pokušavamo i uspijevamo svake godine napraviti pomak naprijed - poručila je Cvjanović.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Otvarajući Gastro festival u Pelagićevu, ona je navela da je promocija Republike Srpske važna na svaki mogući način, pa i ovakvim okupljanjem.

- Svako naše okupljanje pokazuje da mi znamo zašto to radimo, da smo ljudi dobre volje i da nadasve cijenimo kada smo zajedno i okupljeni oko zajedničkih ciljeva - rekla je Cvijanović na svečanom otvaranju manifestacije "Gastro susreti" na jezeru u Pelagićevu koja se tradicionalno održava u okviru "Ilindanske svečanosti" u organizaciji opštine.

U svojoj drugoj posjeti ovom gastro festivalu, Cvijanović je ocijenila da je on prerastao lokalni značaj i da okuplja ljude iz svih krajeva Republike Srpske da se druže, okupljaju, pokažu specijalitete, promovišu svoje krajeve, kao i da svi zajedno promovišu Srpsku.

Predsjednica Cvijanović u Pelagićevu (Foto: RTRS)

- Čitav niz godina Vlada Republike Srpske i kabinet predsjednika Republike pomaže sve naše opštine širom Srpske i u Pelagićevu smo realizovali niz važnih projekata, a opredijeljeni smo da tako i nastavimo - najavila je Cvijanović i rekla da će uskoro biti izgrađen i vrtić.

Ona je izrazila zadovoljstvo okupljanjem nakon teških godinu i po dana smanjenih kontakata i rada u drugačijim uslovima zbog virusa korona.

- Institucije Republike Srpske su u toj teškoj godini pokazale sposobnost da funkcionišu, da se odupru izazovima i da ih rješavaju, a naše lokalne zajednice su daleko bezbolnije prošle kroz krizu upravo zahvaljujući intervenciji Vlade Republike Srpske koja je nadomjestila sva nedostajuća sredstva - istakla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, lokalne vlasti treba da pažljivo osluškuju potrebe građana u svakoj mjesnoj zajednici, jer se kroz izgradnju od najmanje sredine naviše gradi i jača cijela Republika.

- Uz našu opredijeljenost da radimo i da gradimo bolju i jaču Republiku Srpsku, da se okupljamo i da izlazimo iz svake krize jači, kao što smo izašli jači iz ove krize, pokazujemo svoj kapacitet kao Republika - ocijenila je Cvijanović.