latinica  ћирилица
24/07/2021 |  17:40 ⇒ 04/02/2022 | 12:56 | Autor: SRNA

Vulić: Kritike Dodiku su skretanje teme iz straha od političkog Sarajeva

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić poručila je da bilo kakva kritika upućena srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog nametanja dopune Krivičnog zakona BiH odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka je skretanje teme iz straha od političkih mentora iz Sarajeva.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

Komentarišući izjavu zamjenika predsjednika SDS-a Milana Radovića o ekonomskim sankcijama koji bi, kako smatra, nastao zatvaranjem tržišta i povlačenjem investitora iz Republike Srpske, Vulićeva je rekla da se srpski narod nalazi na jednoj od prekretnica.

Prema njenim riječima, skretati ovako jedno bitno pitanje koje se tiče srpskog naroda na neke kvaziekonomske teme nije ništa drugo do strah, strah od mentora i političkog Sarajeva.

Vulićeva je navela da je bilo kakva kritika upućena Dodiku zbog Inckovog nametanja dopune zakona o "zabrani negiranja genocida" lični animozitet i strah od borbe za bolje sutra.

- Kada počnemo govoriti o jedinstvu srpskom i napretku Republike Srpske to ne odgovara političkom Sarajevu i pojedinim stranim ambasadama i kada se to dešava može se desiti da vam sve te ambasade i političko Sarajevo otkažu saglasnost i građevinske dozvole na zgradi koje Radović gradi u Sarajevu - rekla je Vulićeva novinarima u Doboju.

Ona je upozorila da je pojedincima očito na prvom mjestu, ispred Republike Srpske, lični interes.

- I danas i u narednim danima imaćemo priliku da vidimo da li će gospodin Radović da se okrene srpskom jedinstvu i svemu onome što se zove budućnost Republike Srpske, jedinstven srpski stav svih srpskih političkih partija ili će se zagrliti sa Vojinom Mijatovićem i ostalim SDP-ovcima koji daju podršku Incku - navela je Vulićeva.

Ona je je istakla da će lično biti duboko raočarana ako se to dogodi s obzirom na to da vjeruje da je Radović Srbin i patriota i da će zanemariti lične interese.