latinica  ћирилица
25/07/2021 |  11:11 | Autor: SRNA

Trivić: Vakcinacija važno zdravstveno i ekonomsko pitanje

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić smatra da treba nastaviti proces vakcinacije protiv virusa korona jer je to značajno i zdravstveno i ekonomsko pitanje.
Saša Trivić - Foto: SRNA
Saša TrivićFoto: SRNA

- Imunizacija radnika je mnogo značajnija nego što ljudi misle. Na ovaj način postižemo veći procenat vakcinisanih stanovnika Srpske i ovaj proces treba nastaviti sve dok ima zainteresovanih - rekao je Trivić Srni.

Trivić je rekao da je aktivnostima Unije u posljednjih desetak dana vakcinisano oko 2.500 radnika, a da je planirano da ih u narednih 15 dana bude vakcinisano još toliko.

- Računamo da će kroz aktivnosti Unije biti vakcinisano oko 10.000 radnika što nije dovoljno, ali smo ipak zadovoljni - rekao je Trivić.

Kada je riječ o ekonomskoj strani, naveo je Trivić, veoma je bitno da se putem imunizacije smanji broj radnika koji su na bolovanjima.

- U posljednja dva talasa imali smo dvostruko povećanje radnika na bolovanjima što su bile velike ekonomske štete i procjenjujemo da mjesec dana takvog bolovanja privredu Srpske košta od sedam do osam miliona KM - naglasio je Trivić.

O procesu vakcinacije, Trivić je rekao da se ona odvija tako da se radnici u velikim preduzećima vakcinišu u svojim kolektivima, a oni iz malih to obavljaju u domovima zdravlja.