latinica  ћирилица
25/07/2021 |  11:20 ⇒ 11:57 | Autor: sputniknews.com

Njemački teniseri u strahu od Đokovića: Pobijedio bi i vanzemaljce

Njemački teniseri Aleksander Zverev i Јan-Lenard Štruf govorili su o Novaku Đokoviću tokom Olimpijskih igara.
Novak Đoković - Foto: AFP
Novak ĐokovićFoto: AFP

Zverev i Štruf su ostvarili pobjedu nad Poljacima Hubertom Hrkačom i Lukašom Kubotom u prvom kolu dubla na Olimpijskim igrama sa 6:2, 7:6.

Nakon meča pričali su o brojnim temama, pa i o njihovim singl putanjama u Tokiju.

Obojica su na putu Novaka Đokovića do zlatne medalje, a već u drugom kolu će sa najboljim teniserom planete snage odmjeriti Štruf.

- Nadam se da ćemo igrati u večernjem terminu-  nada se Štruf zbog paklenih vrućina tokom dana u Tokiju.

- Bolje je da igrate tokom dana! - dobacio mu je momentalno Zverev.

- Јer je brže? - zapitao se Štruf, na što mu je mlađi kolega odgovorio "Tako je bolje za tebe".

- Dobro, neka ostane na tome. Kao što vidite, i dalje su mi potrebni savjeti od Saše - našalio se tridesetjednogodišnjak.

Zverev je zatim obrazložio svoj stav.

- Dobro. Pogledaj kako on igra na Australijan openu u večernjem terminu. Ima odnos pobjeda i poraza od 27:1, ili čak 30:1. Јedini meč je izgubio od Vavrinke. On bi pobijedio i vanzemaljce! - iskren je bio Zverev, koji protiv Novaka ima učinak od 2-6.

Štruf se složio s njim.

Malo vjerovatna pobjeda Štrufa nad Đokovićem očistila bi put Zverevu ka zlatnoj medalji, s obzirom da je on jedan od glavnih favorita, poslije Novaka, a nalazi se u njegovoj polovini žrijeba.

Pobijediti srpskog tenisera je lakše reći nego uraditi, pogotovo za Štrufa koji ga nije pobijedio nijednom u pet međusobnih susreta.

- Ovo je ogromna stvar! Baš sam želio ovaj meč, to će biti izuzetno poseban trenutak. Novak je u nevjerovatnoj formi i ja ću morati da igram svoj najbolji tenis, u suprotnom neću imati nikakvu šansu. Igrao sam protiv njega i, nažalost, uvijek gubio, ali vjerujem u pobjedu. Da ne vjerujem ne bih ni izašao na teren. Svi žele da ga "sapletu", uključujući i mene - podvukao je Štruf.