latinica  ћирилица
25/07/2021 |  11:46 | Autor: SRNA

Putin: Konstantno i uspješno unapređivanje mornaričkog oružja

Rusija konstantno i uspješno unapređuje mornaričko oružje i može da uoči bilo kog neprijatelja i zada neposredan udarac ukoliko je to potrebno, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin pred početak današnje Glavne mornaričke parade u Sankt Peterburgu.
Vladimir Putin (@KremlinRussia) - Foto: Twitter
Vladimir Putin (@KremlinRussia)Foto: Twitter

Putin je rekao da je Rusija zauzela važno mjesto među vodećim pomorskim silama u najkraćem mogućem roku, nakon što je prešla put razvoja od skromnog malog čamca "Petar Veliki" do moćnih okeanskih pomorskih brodova i nuklearnih podmornica.

Putin je podsjetio da je Rusija izgradila efikasnu pomorsku avijaciju kratkog i dugog dometa, proizvela pouzdane priobalne sisteme protivvazdušne odbrane i najnovije hipersonično precizno oružje kojem nema ravnog u svijetu i koje se konstantno i uspješno poboljšava.

Prema njegovim riječima, ruska ratna mornarica danas ima sav mogući potencijal za pouzdanu zaštitu Rusije i njenih nacionalnih interesa, javio je TASS.

- Imamo sposobnost da uočimo bilo kog kopnenog, podvodnog i vazdušnog neprijatelja i zadamo neizbježan udarac, ukoliko je to potrebno - poručio je Putin.

Parada će se održati danas na rijeci Neva, a učestvovaće ukupno 18 borbenih brodova i plovila.

Rusija obilježava Dan mornarice posljednje nedjelje u julu svake godine.