latinica  ћирилица
25/07/2021 |  19:12 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Grad Doboj raspisao peti poziv mladim bračnim parovima (VIDEO)

Grad Doboj raspisao je peti poziv mladim bračnim parovima koji žele da dođu do stana uz sufinansijsku podršku grada.
Stanogradnja u Doboju - Foto: RTRS
Stanogradnja u DobojuFoto: RTRS

Do sada su podijeljena 54, od planiranih 100 stanova a grad već sada razmišlja da projekat nastavi.

Po peti put grad Doboj raspisao je poziv mladim bračnim parovima da stan za porodicu kupe uz njihovu podršku . Mladi na taj način jeftinije dolaze do stana, a grad im pruža mogućnost da Doboj odaberu za mjesto življenja.

 Boris Јerinić gradonačelnik Doboja kaže da je već obezbijeđeno 19 stambenih jedinica koje čekaju svoje vlasnike.

- Naše opredjeljenje je da grad Doboj bude puna podrška mladim ljudima - ističe Јerinić.

- Za neki od modela kupovine stana koji su na raspolaganju do sada su se odlučila 54 mlada supružnika. Ključeve su nedavno dobili i Valerija i Srđan Makrić. Izabrali su model u kojem grad plaća 70 a oni 30 odsto vrijednosti stana.

- Dobili smo stan od 53 kvadrata, dvosoban, izašao nas je oko 25.000 KM tako da smo zadovoljni, završili smo jedno poglavlje u životu - kaže Makrić.

 Od prvobitne ideje iz 2019. o sufinansiranju 100 stanova grad razmišlja i korak dalje.

- Poslije ovog petog poziva ja sam siguran da će biti i šesti i da ćemo vjerovatno ići sa odlukom o još 100 stanova za mlade bračne parove - napominje Јerinić.

Građani Doboja oduševljeni su ovim potezom Gradske uprave ističući da je ovo lijep gest i dobra pomoć za mlade bračne parove.

Da bi konkurisali za stan bračni parovi moraju biti mlađi od 30 godina, da nemaju nekretnine i da su brak zaključili poslije 11.septembra 2019. Tada donesena skupštinska odluka predviđa vlasništvo nad stanom i prije isteka roka od 20 godina ako parovi dobiju treće dijete ,što ujedno podstiče i natalitet.