latinica  ћирилица
25/07/2021 |  19:16 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

U Trebinju počela najveća smotra amaterskih pozorišta u regionu (VIDEO)

U Trebinju je počela najveća smotra amaterskih pozorišta u regionu, 64. Festival festivala.
Festival festivala - Foto: RTRS
Festival festivalaFoto: RTRS

Tokom sedam dana, na sceni Kulturnog centra nastupiće glumci amateri iz nekoliko gradova regije, a planiran je i bogat prateći program.

Prve večeri festivala nastupilo je bjelopoljsko pozorišta sa predstavom "Vlast i njena opozicija". Publici i žiriju , koji će na kraju izabrati najbolje, predstaviće se i amaterska pozorišta iz Bečeja, Kavadaraca, Banjaluke, Trstenika, Gračanice , te glumački ansambl Trebinjskog Gradskog pozorišta.

Pandemija je poremetila i pozorišni život, pa prošle godine festival nije ni održan, a ove godine niz istog razloga izostala su gostovanja pozorišta iz nekih zemalja regiona. Ipak, tradicija se ovog ljeta nastavlja.

Mirko Ćurić gradonačelnik Trebinja ističe da je festival od izuzetnog značaja za grad kao i za regiju.

U pratećem programu festivala tribine, izložbe, promocije knjiga. Prve večeri otvorena je izložba Muzeja pozorišne umjetnosti Srbije posvećena pozorišnom radu glumačke legende Olivere Marković.

- Olivera Marković legenda koja je cijeli život bila na daskama - ističe Željko Hubač dramski pisac. 

Predstave se igraju svaki dan, a ko je ove godine bio najbolji , i pobjednike u nekoliko kategorija na kraju festivala proglasiće stručni žiri ali i žiri publike.