latinica  ћирилица
25/07/2021 |  19:55 ⇒ 20:40 | Autor: SRNA

Episkop Fotije: Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da je posljednjim političkim dešavanjima u BiH ugrožen srpski identitet i pozvao Srbe na jedinstveno djelovanje sa porukom - ako je Bog sa nama, ko će protiv nas.
Episkop Fotije - Foto: SRNA
Episkop FotijeFoto: SRNA

- Јedino zajedno i okupljeni možemo izaći kao pobjednici iz svih nevolja - ocijenio je vladika.

Besjedeći u manastiru Svetog Nikole u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini na praznik Ikone Bogorodice Trojeručice, episkop Fotije je pred mukama srpskog naroda prizvao silu Božiju, govoreći da je pravoslavni narod često u istoriji izgledao pobijeđen i poražen, kao Hristos razapet na Krstu koji je u tom trenutku izgledao kao najbespomoćniji čovjek, ali je trećeg dana ustao iz mrtvih.

- Oni koji nas progone i koji nas raspinju na razne načine, silnici i moćnici ovoga svijeta, sva sila im je nizašta, jer se spasava samo vjera koja kroz ljubav djela - poručio je vladika Fotije.

Prema riječima episkopa, vidjelo se to nedavno u Crnoj Gori kada je pred narodom u litijama i pred silom Božijom pala nepravda kao kula od karata, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".