latinica  ћирилица
25/07/2021 |  20:45 | Autor: SRNA

U Beogradu sljedeće sedmice potpisivanje peticije protiv nametanja odluka

Udruženje "Čast otadžbine" organizovaće peticiju za podršku institucijama i narodu Republike Srpske u borbi protiv nametanja jednostranih odluka visokog predstavnika i za očuvanje istorijske istine.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Ovo udruženje sa sjedištem u Beogradu, koje okuplja penzionisane generale i oficire Vojske Republike Sprske, organizuje elektronsko potpisivanje na linku, kao i u svojim prostorijama u utorak, srijedu i četvrtak, 27. 28. i 29. jula.

Peticija će moći da se potpiše lično od 9.00 do 20.00 časova u Ljutice Bogdana 1a, sprat 6.

Link za peticiju pogledajte OVDЈE.

- Ukoliko ste saglasni i želite da vaše ime stavimo na spisak potpisnika peticije potrebno nam je vaše odobrenje. Do konačne pobjede istine nad kriminalom visokog predstavnika - piše u saopštenju ovog udruženja.

U tekstu peticije se navodi da se Republika Srpska, kao međunarodno priznati politički subjekat i garant opstanka srpskog naroda na prostoru BiH, nalazi pod udarima i pritiscima dijela međunarodne zajednice i političkog Sarajeva još od svog osnivanja.

Orkestrirana kampanja protiv prirode, karaktera i prava na postojanje Republike Srpske u posljednjih nekoliko sedmica dostiže svoj vrhunac preko sinhronizovanog usvajanja takozvane rezolucije o genocidu u Srebrenici i nametnute dopune u Krivičnom zakonu BiH od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka prema kojoj se "zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Krajnji ciljevi ovakvih nelegalnih i nelegitimnih poteza usmerenih protiv institucija Republike Srpske, ali i srpskog naroda u cjelini, neskriveni su.

Ti ciljevi su prokazivanje Republike Srpske kao genocidne tvorevine i njenog kompletnog vojnog i političkog rukovodstva tokom građanskog rata kao zločinačkog kako bi se u moralnom smislu diskreditovalo njeno postojanje, a samim tim stvorili uslovi i za njeno institucionalno gašenje u dogledno vrijeme.

- Institut za političko umrežavanje zato poziva srpske intelektualce, društveno-političke djelatnike i javne ličnosti da zajednički uputimo podršku institucijama i narodu Republike Srpske u borbi protiv nametanja jednostranih odluka visokog predstavnika i za očuvanje istorijske istine o Republici Srpskoj - navodi se u peticiji.