latinica  ћирилица
26/07/2021 |  07:12 | Autor: SRNA

Kolovozi suvi, povoljni uslovi za vožnju

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost i trenutno povoljne uslove za vožnju, ali se vozačima savjetuje da voze oprezno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Banjaluka ulica (Foto: Panoramio) -
Banjaluka ulica (Foto: Panoramio)

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ zbog rekonstrukcije, te na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje male hidroelektrane.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelima "Čemerno", na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta, te Stambulčić na dionici Pale-Podgrab.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, u dužini od 1,55 kilometara, kao i na magistralnom putu Milići-Vlasenica-Han Pjesak i dionica Vlasenica-Tišća.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog sanacije klizišta, te na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/, zbog radova u tunelu "Ugar".

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade–Krupac /Ravnogorska ulica/, od 8.15 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, dolazi do obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona preko nadvožnjaka u Trnu na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac jer nakon oštećenja nastalih mehaničim udarima nema dozvoljenu nosivost.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta "A-1" Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku je rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu "A-1", zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu "Crnaja" na putu Konjic-Јablanica zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu "Čaklovići" na putu Tuzla-Kalesija, na dionici Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima Gradiška i Zupci pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.