latinica  ћирилица
26/07/2021 |  11:13 ⇒ 11:25 | Autor: RTRS

Arlov i Carević o projektima pomoći Srbima na Kosmetu (FOTO)

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas se sastao u Budvi sa predsjednikom opštine Markom Carevićem.
Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji - Foto: RTRS
Odbor za pomoć Kosovu i MetohijiFoto: RTRS

- Sastanak je održan u kabinetu predsjednika opštine Budva i trajao je preko sat vremena - saopšteno je iz Odbora.

Arlov je istakao da je upoznao Carevića sa višegodišnjim velikim projektima Odbora koji se tiču pomoći Srbinma na Kosovu i Metohiji.

- Posebno ga je oduševio projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" kojim je u proteklih devet godina boravilo oko 5.000 srpske djece sa Kosmeta u Republici Srpskoj, a posebno izgradnja Dnevnog centra"Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji koji planiramo uskoro završiti - rekao je Arlov.

Arlov i Carević su se složili da je današnji sastanak bio veoma važan.

Carević je rekao je da su to veliki projekti sa kojima se preko medija upoznao i ranije i da će Budva učestvotati po mogućnostima u njima, jer su veoma značajni za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Arlov i Carević (Foto: RTRS)

- Posebno sam impresioniran velikim brojem srpske djece sa Kosmeta koja su zahvaljujući gospodinu Arlovu i Odboru boravila u Republici Srpskoj. A posebno što grade centar za ovu kategoriju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Izuzetno mi je drago da sam upoznao Milorad Arlova i njegova humana djela i pozdravljam humanost Republike Srpske - istakao je Carević.

Sastanku u Budvi prisustvovao je Zdravko Nišavić predsjednik udruženja Miholjski Zbor iz Tivta.

Arlov je Careviću uručio poklon Odbora knjigu"Humano srce Srpske", statuu Cara Dušana izrađenog na Kosovu i Metohiji i šal Republike Srpske kao i Zrdavku Nišaviću knjigu i statuu blaženopočivšeg Patrijarha Pavla izrađenu u Leposaviću i domaćinima Dečansko vino sa Kosova i Metohije.

- Hvala na srdačnom prijemu i prije svega korisnom sastanku danas sa prvim čovjekom Budve i vjerujemo da ćemo nastaviti saradnju uopšte po pitanju srpskog naroda u cijelini - rekao je Arlov.