latinica  ћирилица
26/07/2021 |  11:50 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

U Srpskoj vakcinisano više od 22 odsto stanovništva (VIDEO)

U Republici Srpskoj do sada je vakcinisano prvom dozom više od 22 odsto stanovništva, a više od 13 odsto je potpuno vakcinisano, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.
Vakcinacija - Foto: RTRS
VakcinacijaFoto: RTRS

U Institutu za javno zdravstvo danas su revakcinisani zaposleni na Univerzitetu u Banjaluci, a procesu je prisustvovao i rektor Radoslav Gajanin.

Gajanin je istakao je da je proces vakcinacije zaposlenih na Univerzitetu u Banjaluci počeo u junu, te da je zainteresovanost, kako akademskog, tako i administrativnog osoblja, oko 60 odsto.

- Do sada se vakcinisalo 680 zaposlenih. Obje doze primilo je 420 nastavnika, saradnika i administartivnog osoblja, a proces revakcinicije nastavljamo i danas - rekao je Gajanin.

Prema njegovim riječima, za vakcinaciju je zainteresovano još oko 200 zaposlenih.

 

- Apelujem na sve zaposlene na Univerzitetu, ali i sve druge građane, da dobro razmisle, budu odgovorni i da prime jednu od vakcina koje su nam ponuđene. Ukoliko budemo imali širok obuhvat vakcinisanih, nastava na Univerzitetu bi mogla da počne 1. oktobra i da se odvija u amfiteatrima - naveo je Gajanin.

On je istakao da bi bilo dobro da se tokom ljetnjeg perioda, kada nema nastave, obavi i vakcinacija studenata.

Direktor Instituta Branislav Zeljković istakao je da su zaposleni na Univerzitetu pokazali veliku odgovornost i prepoznali značaj zaštite svog zdravlja, ali i nastavnog procesa koji se odvija u tim ustanovama.