latinica  ћирилица
26/07/2021 |  11:58 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Čelinac: Služena liturgija u hramu Svetog arhangela Gavrila

U Čelincu je danas, povodom Dana opštine i krsne slave - Sabora Svetog arhangela Gavrila, služena sveta liturgija i položeni vijenci u spomen-kapeli za 220 poginulih boraca ove opštine.
Čelinac - sjećanje - Foto: SRNA
Čelinac - sjećanjeFoto: SRNA

Iguman manastira Gomionica otac Metodije, koji je sa osam sveštenika, u prisustvu velikog broja vjernika, služio liturgiju, rekao je da se danas srpski narod sjeća hrabrosti stradalih.

- Danas se i zavjetujemo da nas prošlost neće paralisati - rekao je otac Metodije.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Dalibor Vujičić rekao je da ne smiju biti zaboravljeni lik i djelo boraca koji su život dali za krst časni, slobodu zlatnu i Republiku Srpsku.

- Naša obaveza prema poginulim borcima je da nastavimo da činimo boljom Republiku Srpsku, jer onome ko ne vidi svoju prošlost - piše se loša budućnost. Republika Srpska je svetinja koju moramo čuvati. U odbrambeno-otadžbinskom ratu bili smo jedinstveni i složni, a tu slogu moramo pokazati i u današnje vrijeme - istakao je Vujičić.

Vijence su u spomen-kapeli položili predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske, Vlade Republike Srpske, opštine Čelinac, Opštinske boračke organizacije, bratskih opština Trstenik, Majdanpek i Zvečan i porodice poginulih boraca.