latinica  ћирилица
26/07/2021 |  12:19 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Radionica stop animacije "Kadar po kadar od plastelina"

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske organizuje radionicu stop animacije "Kadar po kadar od plastelina" za djecu uzrasta od 10–14 godina koja će se održati u Galeriji Plus 27. i 28. jula od 17.00 do 19.00 časova, saopšteno je iz ove ustanove.
Radionica stop animacije (Foto:MSURS) -
Radionica stop animacije (Foto:MSURS)

Na radionici su sva mjesta popunjena putem javnog poziva koji je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske objavio u periodu od 9. do 19. jula 2021. godine.

- Stop animacija je jedna od tehnika animacije, tzv. "kadar po kadar" tehnika. Ovaj način kreativnog izražavanja koristi se kako bi određeni predmet izgledao kao da se sam kreće. Svaki pomak figurica se posebno fotografiše i nakon određenog broja pokreta i fotografija sve se spajaju u jedan niz što stvara osjećaj kontinuiranog pokreta - navode iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Voditelj radionice biće mlada i talentovana akademska umjetnica Danijela Mihić koja će sa učesnicima podijeliti svoje iskustvo rada sa stop animacijom, kako osmišljava priču, pravi figurice od plastelina i kako nastaje sam proces snimanja animacije, navodi se u saopštenju.

Učesnici će nakon toga osmisliti svoje kratke priče i realizovati animacije.